dissabte, 28 de març del 2009

R.I.P. Shane..... Ride In Peace

Aquesta setmana ha estat una de les més tristes per l'horrible notícia de la mort de Shane McConkey. Ha estat el meu gran ídol en el món de l'esquí, per mí ens deixa el més gran de tots, un innovador, per tots aquells que no el coneixeu heu de pensar que en bona part l'esquí és on és ara gràcies a ell, va ser dels primers pensadors dels carving, també l'introductor dels fat (recordeu sinó els volant machete), i més endavant introductor dels cambers invertits i rockers. Recordaré sempre l'imatge seva baixant una super pala a Alaska amb esquís acuàtics....l'any següent apareixerien els cambers invertits. Esquís com els Pontoon són obra totalment seva.


Es va forjar al costat de Doug Coombs (mort a La Grave fa unes temporades), aprenent la seva finura esquiant, i conjugant-la amb la seva bogeria, aconsellant i ensenyant esquiadors més joves que ells com en Seth Morrisson o en JT Holmes que es convertitirien en mites propis. En definitiva un mite dins la comunitat freeskiing.

Va ser també el primer en fer el salt base amb esquís, un cop "controlat" això, posar-se un vestit d'ocell i volar tan sols movent els braços; sempre vivint al límit.


>

Des d'aquest petit racó de món i aquesta petita pàgina el meu petit tribut al més gran de tots. Gràcies SHANE