dimarts, 9 de març del 2010

Circ de Pessons

Diumenge “comme d’habitude” toca buscar una miqueta més d’adrenalina, sortim sense rumb fix i finalment intentant encertar bones condicions; acabem a Grau Roig direcció el Circ de Pessons, amb l’intent que no ens atrapi el mal temps previst i per veure el què es cou per allà. Ja des de l’aparcament de Grau s’intueixen bones condicions cap a la zona de Montmalús, pillows!!




En uns 30 minuts ja som al llac del Cubil des d’on comencem a buscar l’objectiu del dia. Sembla que hi ha quorum, s’intueixen bones condicions a la punta E de Gargantillar (2864m) i al pic de Ribuls (2820m).




El Pic de Ríbuls té opcions molt maques. Seguim sorpresos per una méteo inesperada, ni un núbol, res fa presagiar el canvi de temps que s’acosta, de totes maneres l’Edu s’encarrega que el ritme no decaigui mai.






Un cop al circ de Pessons, a quasi 2500m, per tant bona alçada que garanteix condicions fantàstiques de neu, hi ha moltes canaletes maques a la zona, no molt llargues, però per la proximitat i punt de partida de la zona fan que tranquil•lament es pugui plantejar una sortida que n’encadeni unes quantes. Mirant al nord tenim les canals que baixen per la cara S del pic del Cubil (2833m)




Mirant al E, s’entreveu la baixada per la N del Pic de Pessons (2858m).




I mirant al S, les mencionades punta Est del Gargantillar (2864m) i pic de Ríbuls.




Decidim pujar pel coll de Ribuls, comencem foquejant, però entre el pendent i que sota la neu nova hi ha una capa dura que fa que llisqui una capa sobre l’altra i els esquís no “aguanten” a la pendent. Així que esquís a l’esquena i amunt, a la zona mitja de la pujada hi ha una pendent maca.






El temps canvia de cop, es tapa i començar a nevar, així que sabent la previsió que diu que la cosa ha d’anar a més, un cop a dalt decidim baixar per on hem pujat i fins un altre dia....Llàstima de la poca visibilitat a la baixada (la foto us enganya, que estan força retocades perquè siguin acceptables i es vegi algo)




De tornada a Grau, el temps encara aguanta i podem buscar algun raconet de pow, així com mirar al Montmalús (2782m) des d’una perspectiva poc habitual i que descobreix un altre tresor amagat, la canal NO, totalment purgada, però que segurament degut a l’orientació, alçada i previsió de nevades encara serem a temps de fer aquesta temporada. Ara si que ja tenim un pla definit per tornar a la zona i fer-ne una bona trillada!!