dimecres, 28 de maig del 2008

Final de Temporada a Ordino

Tot i tenir grans expectatives en la Setmana Santa, no tot pot sortir bé, i finalment em vaig quedar tirat, sense esquiar.....buaaaa...... bé, si vaig pujar un dia al Port a “estirar les cames”, però no vaig fer cap escapada alpina (o pirinenca) a explorar forapistes i pendents verges com hagués desitjat.

Tot i això, vam tenir regal en forma de neu que feia presagiar una bona recta final de temporada, i alhora em van arribar les noves eines:



Així, que la setmana següent teníem previst petar el paquet a Tavascan, però una trucada al refu ens diuen que no obren, que per un dia passen de tenir accidents amb els allaus i tal...doncs què hi farem, de cap a Ordino!!! Van ser dos caps de setmana seguits pujant a Ordino i descobrint racons i més racons. És que a Ordino amb quantitat suficient de neu i ganes de fer exercici hi ha molta molta feina. A més, com que hi ha diferents orientacions es pot escollir zona en funció de les condicions, per exemple recordo el primer cap de setmana, força calurós començant esquiant tota la zona de la Portella que era la primera que havia transformat, i en canvi a la setmana següent començar per la Coma perquè encara quedava neu pols de les nevades dels dies anteriors.

Llàstima que passat Setmana Santa ja van desistir de reobrir Creussans, si ja tal com estava es va convertir en un punt de trobada de gent buscant la seva baixada, arriben a obrir Creussans i allò es converteix en una FreerideFest. L’ambient d’aquests dos últims caps de setmana va ser molt maco, molta gent caminant, buscant canals, força esquis amples...Ordino hauria d’aspirar a mantenir això durant la temporada.

Fotos del cap de setmana del 29-30, molt assolellat i força calurós, ens vam dedicar només a zones dins el domini:

La cara NE del Pic d’Arcalís, 2776m, aquest any no ha aconseguit acumular massa neu, però si l’han vinent acumula la suficient, la baixada pel centre no se’ns escapa!



La cara SE, a la dreta de la Portella, a la foto no s’aprecia però la pala tenia forces purgues, boles, i petites esllavissades a la zona rocosa, no ens hi vam aventurar


La zona a l’esquerra de la portella, d’orientació E-NE, bones baixades:


Un “saltet”, potser si us hi fixeu molt veieu els meus empastes, mare meva, recepció massa plana. S’havien de tenir dos collons i saltar avall per no caure en pla, ara ja ho sé...jeje


Durant la setmana la meteo ens deixava un altre regalet en forma de neu, i el meravellós circ de la Coma va conservar la neu en pols. La idea era, en aquest ordre, buscar la neu pols dins del domini, un cop fet això fer una canal del Cataperdís per anar-lo coneixent, i finalment provar les pells i les duke amb una mica de foqueig...DIT I FET!!!!


El Cataperdís, 2804m (ara que ja ens coneixem, l’any vinent intentarem intimar....):



Un parell de zooms:



I llavors vam decidir foquejar fins el Port del Rat i des d’allí fins la Cresta direcció Cabeyrou. Vam passar el Cap de Coste Grande.


Fotos Mirant Cap al Port del Rat i el Cataperdís des d’una altra perspectiva:



El cap de coste grande:


Fotos mirant cap a França, i més enllà la Pica d’Estats:



Fotos del què ens espera, una neu polseta maca maca....


I un cop feta la feina un record de les firmes que hem deixat




Molt bon dia d’esquí, ja és tard i decidim deixar-ho aquí amb un regust de boca immillorable. Però aquest regust es torna amarg quan en la baixada cap a l’aparcament en una caiguda a la zona de la Canal Gran em trenco.....i la resta ja la sabeu...i si no mireu les primeres entrades d’aquest bloc....per cert, ja camino decentment, i fins hi tot pujo i baixo escales...

2 comentaris:

RuL! ha dit...

bé nano, me n'alegro que ja enfilis la recta final de la recuperació. Encara podràs anar a conquerir les amèriques aquest estiu.

Berni ha dit...

Pel genoll si, ja que segurament em donen l'alta a finals de la setmana vinent, i ja començo a córrer, saltar, fins hi tot aquest cap de setmana si el temps ho permet intentaré pujar a la BTT.....però per peles tocarà quedar-se aquí, i posar-se en forma de cara a desembre