dijous, 6 de novembre del 2008

C'est GAVÉ

C'est Gave és una expressió francesa per dir "paquetón" que m'encanta, en tres síl·labes ho resumeix TOT. Doncs sí companys, la previsió es va complir, lo que ningú es volia creure per lo inesperat i després de tants fraus als models s'ha complert. I podem qualificar sense por a esquivocar-nos a una nevada històrica en quantitats que ha deixat els Pirineus blancs de punta a punta, de nord a sud, com feia molts anys que no recordàvem.

Aquest serà l'any dels "mastíns" pirinencs, que tindrem mesos i mesos de neu per poder pul·lular per tot arreu, buscar les canals que teniem en ment, etc. És que ara mateix ja hi ha neu a tot arreu, i a poc que la temporada es comporti normalment ens permetran gaudir d'una temporada excèlsia. Podrem atacar la gran d'Eina; l'ordiguer i cristall al cadí; cataperdís, mediacorba i tot el paradís al voltant d'arcalís; Tavascan, les canals de la cresta de mascarida i sobre l'estany del diable, així com alguna bogeria a la serra de les canals just davant (us imagineu d'on ve el nom oi.....); les canals quasi extremes de la SO de la Pica; totes les cares del Bassibé a Beret; les mil i una alternatives a Aneto-Maladetes; visitar els veins per petar l'envers du piau unes quantes vegades, una mica més al nord descobrir le Pic du Midi, així com la resta de domini de la Mongie (Fôret de l'Ayre inclòs), en resum molts mesos per endavant per convertir-se en uns veritables "mastins" i descrobrir l'escència del freeride pirinenc.

ALGÚ S'APUNTA ???????

I per començar res millor que tancar el cercle, i anar a visitar 7 mesos després, el fatídic punt on em vaig lesionar el 7 d'abril passat, per recuperar sensacions i tancar ferides. Això serà aquest dissabte 8 en bona companyia d'uns "malalts", prometo fotos....

Després de tantes i tantes fotos de la nevada que corren per la xarxa em quedo amb aquesta de la Y de Tavascan, pels records, pel què significa aquest indret per gent com nosaltres i sobretot per la de vegades que la petarem aquest any:

2 comentaris:

freeride ha dit...

C'est gavé....de chez gavé!

Avui ho has (hem) comprovat. Val més que em possi les piles si et vull seguir una mica (només una mica) :-)

Berni ha dit...

Ja ho pots ben dir ja, quins dies més macos. Qualitat abans que quantitat. Les baixades d'aquest cap de setmana valen el seu preu en or.

Una recompensa a la nostra cerca constant de la neu pols!!!

I home, és qüestió de cames per pujar; baixant tampoc tanta diferència. Com a molt una mica més de bogeria i engorile....jeje