dimarts, 21 d’octubre del 2008

El circ d'Ulldeter

Dissabte passat, altre cop de retorn a la muntanya, i el encara ens va respectar prou. Boira a la banda catalana, fins el pic de la dona, i la francesa a estones ennuvolada pels núvols que creuaven de la banda catalana. Després passat el migdia, que ja arribàvem al pic de l'infern es va tapar del tot, i fins hi tot baixant va caure alguna goteta, però res de l'altre món. Després baixant de Vallter, a la vall, si que plovia més.
La ruta tot i no ser molt difícil si que va ser força llargueta, i llàstima del temps emboirat, que segur que les vistes paguen la pena.
Sortint de Vallter direcció el coll de mantet vam pujar al Pic de la Dona (2704m), per després tirant direcció bastiments al coll de la geganta desviar-nos baixant cap a un pla per pujar el bacivers (2845m), i encarar la carena cap al bastiments (2884m). Un cop aquí amb la boira ens vam liar de carena, tornant cap al baciver, amb lo qual vam haver de tornar a pujar dalt el bastiments per encarar la carena bona i enllaçar el Freser (2835m) i l'infern (2869m) per seguir carenejant fins el coll de la vaca (el mapa de sota fa drecera, però com que no ho coneixiem i en aquell moment la visibilitat era de 50m com a molt vam preferir seguir carenejant fins enllaçar amb el GR-11 al coll de la vaca (2780m), per després ja seguir amb el GR fins vallter passant abans pel coll de la marrana, i mirant cap als fajols intuint les canals que en freeride recorda més bé que jo. En total es va convertir tot plegat en uns 20km i unes 8h de caminada.




Des del pic de la dona cap al bastiments i baciver (dreta, que per cert té unes vessants molt "maques" de cara a l'hivern)




mirant cap al canigó:




i aquí el menda abans de pujar l'infern, amb el temps ja emboirat:




Apa, si tot va bé, la setmana vinent més...que a part de conèixer zones posaré les cames a to.....i potser tocarem neu???? Qui sap, però les previsions diuen que si