diumenge, 13 de setembre del 2009

Retorn a les alçades...

Aprofitant que coincidia amb el Guifré uns dies de vacances ens vam acostar a conèixer un desconegut per nosaltres, el massís del Vignemale. Vam realitzar una circular en 3 díes a tot el massís amb l'itinerari següent aproximat:


Refugi de Bujaruelo (1338m) - Puerto de la Bernatuara (2338m) - Barrage d'Ossue (1834m) - Refugi de Baysellance (2651m) - Pic Long (3294m) - Refu Baysellance (2651m) - Hourquette d'Ossue (2751m)-Refugi Oulettes Gaube (2151m) - Puerto de Mulos (2591m) - Bujaruelo (1338m).



A més a més, com no podia ser d'altra forma, també serviria per imaginar descensos hivernals, veure l'estat de possibles cabanes on fer nit, així com estimar la viabilitat de les aproximacions necessàries.


En resum 3 dies magnífics, una meteo bona i uns paisatges de luxe!!
3 fotillos per fer boca des del cim del Grand Vignemale o Pic Long:







Vinga, info per a qui li interessi: El refu de Bujaruelo obre a partir del 15 de març, i en general ens van dir que la pista d'accés, en aquella època, acostuma a estar en "bones" condicions. Per la zona aragonesa, qualsevol cosa que es vulgui fer a la vall del Ara, o a la vall d'Ordiso, requereis aproximacions llargues i penoses; hi ha dues barraques de pastors al llarg de la vall però no tenen res, només un terra pla, sostre, llar de foc i una mica de fusta, per tant les aproximacions hauran de ser amb força pes.

Llavors hi ha el Valle del Otal, aquest si que és el bo, en 20 minuts desde bujaruelo et plantes a l'inici de la vall, amb un innivació espectacular (vora els 2500mm anuals), i a sobre orientat al E-NE, amb lo què hi ha un vessant orientat a pur N.....Al final de la vall té una cabana, suposo que amb poques comoditats, però que pot ser el punt de partida per les ascencions, i així anar més lleuger.

Banda francesa. Vallée du Gaube, sense comentaris, orientació, innivació i possibilitats infinites. El refu d'Oulettes obre el 15 de febrer, i l'aproximació és de 3-3,5hores des del Pont d'Espagne sortint del cotxe amb esquís als peus. Des del refu, a 2151m. hi ha mil possibilitats a l'abast.

Vallée d'Ossue. Una altra espectacular, tot el vessant N del massís del Vignemale té un desnivell brutal, i amb força o molta pendent; jo diria que es pot fer una directa des del Grand Tapou (3150m) fins al Barrage d'Ossue (1834m) que deu estar entre el top ten de baixades. En aquest cas les aproximacions són més llargues, excepte entrada la primavera que obren la pista fins a l'embassament, llavors deu ser el millor moment per atacar la zona.

Bé......ja veieu, com sempre oferint informació...jeje....

Per cert, vull felicitar des d'aquí al company de fatigues, al Dani, per completar en un mes la trilogía: Mont Blanc-Monte Rosa-Cervino, i aquest últim en solitari. Ara a pensar en la recuperació...ÀNIMS.

I també comentar que tinc noves joguines de travessa.....no tant totxes.....que espero m'acompanyin i em facin gaudir de moltes baixades, i perquè no també moltes pujades.